We connect businesses for mutual benefits!

Herboende dansk-afrikanere hjælper danske virksomheder
11 August, 2017

Herboende dansk-afrikanere hjælper danske virksomheder

Herboende dansk-afrikanere hjælper danske virksomheder med opstart i Afrika

Vejen gennem junglen

Herboende dansk-afrikanere hjælper danske virksomheder med opstart i Afrika

Af Kasper Tveden

Efterspørgslen fra Afrika har efterhånden genlydt længe efter højteknologiske løsninger, som mange danske virksomheder har svarene på. Især inden for udvikling af landbrugssektoren, vedvarende energiløsninger og genbrug er potentialet enormt.Men trods en gennemsnitlig vækstrate for hele Afrika på knap fem procent – og deraf enormt handelspotentiale – holder danske virksomheder sig stadig tilbage for at tage skridtet mod syd, mens Kina og andre lande stormer frem.

Alene i Nigeria, der i dag har overhalet Sydafrika som Afrikas største økonomi, udgør middelklassen i følge den sydafrikanske storbank, Standard Bank, 4,1 millioner husholdninger. Samme tendens med en stødt stigende middelklasse ses over det meste af Afrika syd for Sahara, og det vil betyde en stadig stigende efterspørgsel efter danske produkter og kompetencer.

Afrikanske rødder
Listen over konsulentbureauer med ekspertise i at rådgive danske virksomheder ind på det afrikanske marked er efterhånden lang, så hvorfor opstarte endnu et bureau?
”Vi er stolte af vores afrikanske rødder, og vi ser samtidigt et kæmpe potentiale i at bruge vores erfaringer og lokale netværk til at guide danske virksomheder gennem den afrikanske jungle,” siger Happy Koffi Djebou
Happy Koffi er sammen med Henry Olofin initiativtagerne til Afriscanlink, og de har begge mange års erhvervserfaringer fra Danmark og henholdsvis Ghana og Nigeria.

På sigt skal Afriscanlink dække hele kontinentet ved at have rådgivere fra samtlige afrikanske lande, der både har kendskab til de lokale forhold og kender kravene fra en dansk virksomhed. Indtil videre er fokusset på de store vækstøkonomier som Nigeria, Ghana, Elfenbenskysten, Zambia Uganda, Zimbabwe, Etiopien , Kenya og mere.

”For os er det vigtigt, at vi kender de konkrete ønsker en given virksomhed har om at starte op i Afrika, først der kan vi målrette vores rådgivning og bruge vores lokale netværk,” siger Henry og tilføjer:
”Vi kan være med i hele processen fra udvikling af strategi, risikovurderinger, markedsundersøgelser til ansættelse.”

Positivt renomme
Med flere årtier som en af verdens største ulandsbistandsyder er Danmark allerede velkendt og respekteret i mange afrikanske lande, men i følge de to initiativtagere er tiden nu inde til at fokusere på mere langsigtet forretningsudvikling.
”Danske virksomheder kan være med til at skabe arbejdspladser og øge den uddannede arbejdskraft i Afrika, og på samme tid vil de bidrage til den danske statskasse,” siger Happy Koffi og bliver fulgt op af Henry:

”Generelt er danske virksomheder velansete i Afrika, og det skyldes ikke mindst, at vi har en flad ledelsesstruktur, der bygger på tillid mellem arbejdsgiver og de ansatte.”

Click here for more info www.afriscanlink.com

 

Share:

Add your Comment

Categories

Archives